Το αξεσουάρ των 5 ευρώ που ελάχιστοι γνωρίζουν -Πώς σε κρατάει δροσερό στο αυτοκίνητο

13

Με μόλις 5 ευρώ μπορείτε να παραμείνετε δροσεροί στο αυτοκίνητό σας το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται να λειτουργείτε το κλιματισμό στο φουλ, καταναλώνοντας περισσότερο καύσιμο.

Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα για πολλούς είναι δυσβάσταχτες, αφού ξεπερνούν με ευκολία σε καθημερινή βάση τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήδη φέτος έχουμε δει και 40άρια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η υπερβολική ζέστη επηρεάζει τόσο τους οδηγούς όσο και τα αυτοκίνητα, με τη χρήση κλιματισμού να θεωρείται επιβεβλημένηαν κι αυξάνει αρκετά την κατανάλωση, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Όμως δεν είναι η μοναδική λύση για την καταπολέμηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Υπάρχουν αξεσουάρ στην αγορά, μερικά αρκετά ευφάνταστα και άλλα πιο συνηθισμένα, που στοιχίζουν όσο ένας καφές και μπορούν να ρίξουν ή να κρατήσουν σε πιο χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία της καμπίνας.

Εκτός από την ηλιοπροστασία που προστατεύει το αυτοκίνητο από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου όταν είναι σταθμευμένο, ένα νέο προϊόν έχει αρχίσει να γίνεται ανάρπαστο, ειδικά σε χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν συνηθίσει να έχουν υψηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για ένα μαξιλάρι καθίσματος αυτοκινήτου με gel ψύξης, το οποίο κοστίζει μόλις 5 ευρώ και υπόσχεται άνετες διαδρομές, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, διατηρεί τα καθίσματα δροσερά και ευάερα.

Το προϊόν περιγράφεται ως αναπνεύσιμο, ελαφρύ και εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι οδηγοί είναι να το τοποθετήσουν στο κάθισμα του αυτοκινήτου και να το αφήσουν να κάνει τα μαγικά του, προσφέροντας άμεση αίσθηση δροσιάς χάρη στον ειδικό σχεδιασμό του με στρώσεις κηρήθρας που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.

Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να καθαριστεί, αφού ένα απλό σκούπισμα είναι αρκετό. Όσοι το έχουν ήδη αγοράσει, αναφέρουν ότι το συνιστούν ανεπιφύλακτα, ενώ είναι τόσο λεπτό που δεν το αισθάνεσαι. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια σύγχρονη παραλλαγή των πιο κλασικών καλυμμάτων με ξύλινες χάντρες που κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες.