53ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Θέατρο-Ρωμαϊκό Ωδείο Δίου | Κωμωδία «Ρίτα … θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς»

8

Η βραβευμένη κωμωδία της Μάρτα Μπουτσάκα (Μarta Buchaca) «Ρίτα … θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, στις 9:30 μ μ στο Ρωμαϊκό Ωδείο Δίου (περιοχή μεγάλων Θερμών), στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στην πλοκή του έργου, όπου πρωταγωνιστούν δύο αδέλφια, ο Τόνι και η Στέλλα, η συγγραφέας διερωτάται: Θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς; – ο υπότιτλος που χρησιμοποίησε η Καταλανή συγγραφέας στο πρώτο ανέβασμα του έργου της Ρίτα συμπυκνώνει τα ζητήματα που διαπραγματεύεται. Άραγε ο θάνατος μπορεί να είναι επιλογή; Ποιος αποφασίζει για το πόσο ή εάν θα έπρεπε κάποιος να υπομένει τη ζωή χωρίς αξιοπρέπεια.

Η Ρίτα είναι ένα έργο για τη δυσκολία του να «αφήσουμε να φύγουν» όσοι αγαπάμε. Μέσα από τη σχέση δύο αδερφών, του Τόνι και της Στέλλας, ξεδιπλώνονται διαφορετικές στάσεις ζωής απέναντι στα μεγάλα ερωτήματα. Φόβοι και ελπίδες, μυστικά και ψέματα συνθέτουν ένα τρυφερό έργο γεμάτο ανατροπές. Μια μαύρη κωμωδία για το μεταίχμιο της ζωής και του θανάτου, τη μνήμη και τη λήθη, την αγάπη.

Ο Τόνι επιλέγει πάντα τον πιο σύντομο δρόμο, η Στέλλα δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Όταν ο κτηνίατρος συμβουλεύει τον Τόνι να κάνει ευθανασία στην αγαπημένη του σκυλίτσα, τη Ρίτα, η σιγουριά του εξανεμίζεται.

Αντίθετα η Στέλλα έχει ξεκάθαρη γνώμη για το ποια απόφαση πρέπει να παρθεί. Όταν όμως ο Τόνι θέτει το ίδιο θέμα για τη μητέρα τους, τη Ρίτα, που υποφέρει από ανίατη αρρώστια, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Τιμές εισιτηρίων
– Κανονικό: 12€
– Μειωμένο (Φοιτητές, Νέοι ως 18 ετών, Άνεργοι, ΑμεΑ: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: https://tickets.public.gr/theater/rita-1/

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 53ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

  ΚΑΤΕΡΙΝΗ

~ Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ», Αβέρωφ 4, Τηλ.: 23510 31275

~ Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ», Κανάρη 5, Τηλ.: 23510 36024

~ Βιβλιοπωλείο «1900», Βασιλείου Β. 2, Τηλ.: 23510 28900

~ Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ», Μ. Αλεξάνδρου 47, Τηλ.: 23510 29380

  ΛΙΤΟΧΩΡΟ

~ Τουριστικό κατάστημα «I LOVE OLYMPOS – ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24, Τηλ.: 23520 83400

  ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

~ «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΑΜΑΝΑΤΗΣ», Τηλ.: 23520 42606

  • Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης. Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.