Δήμος Κατερίνης – 3×3 ΔΕΗ Street Basketball:  Μία μοναδική μπασκετική γιορτή για όλους! (φωτο)

27

Τον τελευταίο σταθμό του μεγάλου tour 3×3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με την υποστήριξη της ΔΕΗ, του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball 2024, φιλοξένησε με επιτυχία ο Δήμος Κατερίνης, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2024 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας.

Η διοργάνωση χάρισε έντονες στιγμές στους φιλάθλους όλων των ηλικιών, που παρακολούθησαν τους αγώνες, ενώ προσέλκυσε το μεγάλο ενδιαφέρον ομάδων και αθλητών, καθώς είχαν δηλώσει συμμετοχή 55 ομάδες, οι 250 αθλητές των οποίων διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες U14 Men, U16 Men, U18 Men, +18 Men και +18 Women. Μάλιστα, στο τουρνουά έλαβαν μέρος και έξι ομάδες από το εξωτερικό και ειδικότερα από Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

Σημειώνεται πως οι τέσσερις finalist της κατηγορίας +18 Men προκρίθηκαν στο κεντρικό ταμπλό του 3×3 Grand Series της Αθήνας, που θα γίνει στις 3 και 4 Αυγούστου.

Ι.ΝΤΟΥΜΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΠΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

«Ήταν μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ανατέθηκε στον Δήμο μας. Συγχαίρω όλους τους συντελεστές για την άρτια διοργάνωση. Ο αθλητισμός εμπνέει στα παιδιά υγιή πρότυπα. Η προσπάθειά μας όμως δεν σταματάει εδώ αλλά θα έχει και συνέχεια, με στόχο η Κατερίνη να αποτελέσει τόπο διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, Γ.ΚΟΚΑΒΙΔΗΣ: ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

«Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε, εδώ στην Παραλία Κατερίνης, αυτή τη μεγάλη διοργάνωση του «3×3 ΔΕΗ Street Basketball 2024», και έπεται συνέχεια με την ανάληψη και νέων αθλητικών διοργανώσεων, ενισχύοντας έτσι τον τοπικό και τον ευρύτερο αθλητισμό, προωθώντας τον αθλητικό τουρισμό και προβάλλοντας την Κατερίνη σε πανελλαδικό επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αλλά και τη ΔΕΗ – μέγα χορηγό της διοργάνωσης, που επέλεξαν την πόλη μας ως μία από τις πόλεις που διοργανώνονται τα τουρνουά, τον Δήμαρχό μας, Ιωάννη Ντούμο, ο οποίος στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας που έχουν να κάνουν με τον τομέα του Αθλητισμού. Επίσης, τους συναδέλφους μου Αντιδημάρχους για την πολύτιμη συνεισφορά τους, Χρήστο Μπογιατζή και Ηλία Τάπρα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας Αλέξη Τσαουσίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σάββα Οφείδη.

Επιπλέον, την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού, Σέβη Αβουρδιάδου, η οποία είχε την ιδέα να γίνει το τουρνουά και ανέλαβε το βάρος της προετοιμασίας της διοργάνωσης μαζί με τους συνεργάτες μας της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Παιδείας, Γιώργος Κοκαβίδης.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Μετά το πέρας των αγώνων, ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων στις ομάδες ανάλογα με την κατάταξή τους. Τις απονομές έκαναν ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βασίλης Ντάκουρης, ο βουλευτής Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, οι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Κοκαβίδης και Ηλίας Τάπρας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης, Σάββας Οφείδης, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Άννα Τζήκα.