Πέθανε η Σάνεν Ντόχερτι, η τηλεοπτική «Μπρέντα» του Beverly Hills

124
Η Shannen Doherty το 2019 | Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File

Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι, που έγινε διάσημη για τον ρόλο της Μπρέντα στην δημοφιλή σειρά των 90’s «Beverly Hills 90210».

Την είδηση του θανάτου της μετέδωσε το περιοδικό PEOPLE, ενώ την επιβεβαίωσαν και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ όπως το Variety, το Vanity Fair, η Page Six, η New York Post κ.ά.

Η Σάνεν Ντόχερτι ήταν 53 ετών και τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Συχνά μοιραζόταν την αγωνία της και τις σκέψεις της με τους χιλιάδες θαυμαστές της μέσα από αναρτήσεις της.
«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Shannen Doherty. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η δημοσιογράφος Leslie Sloane, σε μια αποκλειστική δήλωση στο PEOPLE.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε η Sloane.

Η πρωταγωνίστρια του Beverly Hills 90210 διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015, ενώ το 2017 αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει μετά την ύφεση.

«Σίγουρα έχω μέρες που λέω «Γιατί σε μένα;» είπε η Ντόχερτι στο PEOPLE για την εξέλιξη της υγείας της. «Και μετά, “Γιατί όχι εγώ; Ποιος άλλος; Ποιος άλλος εκτός από εμένα το αξίζει αυτό;” Κανείς μας».

Ως παιδί ηθοποιός, η Ντόχερτι έκανε όνομα ως Τζένι Γουάιλντερ στο “Little House on the Prairie” και συνέχισε να εμφανίζεται στο “Girls Just Want to Have Fun” μαζί με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ καθώς και στο “Heathers” με τη Γουινόνα Ράιντερ.