Διαμαρτυρία Φίλων, Πνευματικών Τέκνων και Προσκυνητών της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ του Σύρου

ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ - ΠΙΕΡΙΑΣ

876

Εμείς οι Φίλοι, τα πνευματικά τέκνα και οι Προσκυνητές της Σεβάσμιας Ιεράς Μονής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, με αισθήματα βαθειάς θλίψης, δυσαρέσκειας καί απογοήτευσης, διαμαρτυρόμαστε έντονα με ό,τι ήθελε προκύψει γι΄ αυτό και με θρησκευτική συνείδηση
εκφράζουμε την άρνησή μας στην απόφαση του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου να καταργήσει χωρίς να αιτιολογεί την τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή κατά το μήνα Ιούλιο σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ακολουθιών που απέστειλε στην Ιερά Μονή εκτάκτως την 20ην Ιουνίου 2024.

Ζητούμε άμεσα, ειρηνικά και με Πατρική αγάπη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο την αποκατάσταση αυτής της μή αναμενόμενης και ξαφνικής διαταραχής του προγράμματος Ακολουθιών στη Λειτουργική ζωή της Ιεράς Μονής μας για τις προσεχείς Κυριακές του μηνός Ιουλίου.

Πιθανή δικαιολογία η έλλειψη Ιερέων δέν υφίσταται διότι τούτο μπορεί να επιλυθεί με συνταξιούχο ή συμβασιούχο Ιερέα για τόν οποίον, εμείς όλοι προσφερόμαστε να καλύπτουμε τα σχετικά έξοδα για αυτό.

Άλλοι πιθανοί λόγοι πιστεύουμε, ότι οδηγούν σε αντιχριστιανικά μονοπάτια, που σκανδαλίζουν τους πιστούς, γιατί κανένας λόγος και καμιά αιτία δεν μπορούν να σταματήσουν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ιδιαίτερα κατά την Αναστάσιμη ημέρα της Κυριακής.