53ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Βιωματικά Εργαστήρια | Εργαστήριο πολυφωνικής μουσικής με το Γιάννη Αδαμίδη

154

Τα «Βιωματικά Εργαστήρια» που υλοποιεί εδώ και χρόνια ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου εμπλουτίζουν και φέτος το πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024.

Ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός και καλλιτεχνικός θεσμός που εντάσσεται στην ενότητα «Λόγου και Τέχνης παίδευσις» του Φεστιβάλ. Εμψυχωτές των «βιωματικών εργαστηρίων» υπήρξαν αξιόλογοι καλλιτέχνες του θεάτρου, εικαστικοί, θεατροπαιδαγωγοί, φωτογράφοι, μουσικοί κ.ά. Το Φεστιβάλ αποδίδει ιδιαίτερη  βαρύτητα στις εκπαιδευτικές αυτές δράσεις οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε νέους και νέες με καλλιτεχνικές και δημιουργικές ανησυχίες.

Τον καθόλα αξιόλογο αυτόν θεσμό επιμελείται και συντονίζει διαχρονικά, ο Δρ Ιστορίας Τέχνης και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Οργανισμού, Νίκος Γραίκος.

Στην πρεμιέρα των φετινών δρώμενων ο Νίκος Γραίκος μας συστήνει τον Δρ Γιάννη Αδαμίδη, γνωστό μουσικό με πολύχρονη εμπειρία στην ενόργανη και χορωδιακή μουσική, ο οποίος την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, τις ώρες 11.00-13.00, θα μας φιλοξενήσει στο σχετικό εργαστήριο και θα μας παρουσιάσει το  θέμα: «Εισαγωγή στην πολυφωνική μουσική».

Το «εργαστήριο» θα υλοποιηθεί στο σχολικό κτίριο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας της Κατερίνης.

Στόχος του μουσικού εργαστηρίου είναι η γνωριμία με τη δυτική πολυφωνική μουσική και η πρακτική άσκηση σε βασικές αρχές της.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Αδαμίδης θα παρουσιάσει στις/ους συμμετέχουσες/ντες το εκκλησιαστικό όργανο της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Το εργαστήριο εντάσσεται στην ενότητα «Λόγου και Τέχνης παίδευσις» (Δράσεις αγωγής στις τέχνες) του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου και στο πλαίσιο του “ Djenda project ” που οργανώνει το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “Deep Eyes”» του ΟΡ.Φ.Ε.Ο.

Απευθύνεται σε νέους και νέες, αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 23510.76041 και ώρες 10.00-13.00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής ή στο 6977.40.30.88 και στο e-mail [email protected].