EURO 2024 : Ισπανία – Γαλλία 2-1 | Αντέδρασε ως φαβορί και έστειλε τη Γαλλία σπίτι (highlights)

Ο Γιαμάλ ξεσήκωσε την Ευρώπη και η ρόχα ετοιμάζεται να σηκώσει την κούπα στο Βερολίνο

254

Η Ισπανία είναι στον τελικό του Euro 2024. Επικράτησε 2-1 της Γαλλίας με ανατροπή, με τον Γιαμάλ να τρελαίνει την Ευρώπη και τον πλανήτη, με το αδιανόητο γκολ του για το 1-1. Ο Όλμο (25′) πέτυχε το τέρμα της ανατροπής, ενώ οι μπλε είχαν προηγηθεί με τον Κολό Μουανί στο 9′.

Η Ισπανία είναι η πρώτη φιναλίστ του Euro 2024. H ρόχα επικράτησε 2-1 της Γαλλίας με ανατροπή σ’ ένα τρελό πρώτο ημίχρονο και προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν και είχε κατακτήσει την κούπα στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Η Γαλλία κατάφερε να πάρει “κεφάλι” από νωρίς με κεφαλιά του Κολό Μουανί, έπειτα από ασίστ του Εμπαπέ. Η Ισπανία απάντησε στο 21ο λεπτό με τρελό τρόπο. Ο 16χρονος Γιαμάλ σούταρε αριστουργηματικά εκτός περιοχής, “σόκαρε” τον πλανήτη με το γκολ του και έγραψε ιστορία, ως ο νεαρότερος που πετυχαίνει γκολ σε Euro.

Η ρόχα έφερε άμεσα το ματς “τούμπα”, με τον Όλμο να ντριμπλάρει “μαγικά” τον Τσουαμενί, να εκτελεί και να σκοράρει, με την παρέμβαση και του Κουντέ στο 25′.

Η Γαλλία δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι η Ισπανία πανηγύρισε την πρόκρισή της σε πέμπτο τελικό Euro. Πλέον θα διεκδικήσει την τέταρτη ευρωκούπα της στις 14 Ιουλίου στο Βερολίνο με αντίπαλο την Ολλανδία ή την Αγγλία.