Η Π.Ε. Πιερίας και ο Π.Ο.Τ.Α.Π. θεσμοθετούν το βραβείο «Olympus Riviera Ambassadors» | Φέτος η τιμή σε ζευγάρι Γερμανών τουριστών

69

Ως έκφραση ευχαριστιών αλλά και αναγνώρισης της τουριστικής επιλογής περιοχών της Πιερίας από επισκέπτες που προτιμούν ως τουριστικό προορισμό τον νομό, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) θεσμοθετούν πλέον το βραβείο «Olympus Riviera Ambassadors».

Μια πρωτοβουλία-κίνητρο περισσότερο ηθικής διάστασης  για πρόσωπα που επισκέπτονται επί σειρά ετών την Πιερία, καθότι προτιμούν το νομό μας στον οποίο  αναγνωρίζουν ότι τους εκφράζει ως φυσική ομορφιά, αλλά και το ότι απολαμβάνουν το άριστο των εξυπηρετήσεων που τους παρέχονται από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το φετινό βραβείο «Olympus Riviera Ambassadors» απονεμήθηκε στους Γερμανούς την καταγωγή τουρίστες από την περιοχή της Στουτγάρδης, Jorg και Konnie Keller ως repeaters visitors (επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες),  οι οποίοι επί είκοσι επτά συνεχή χρόνια επισκέπτονται και διαμένουν στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, συνδυάζοντας τις απολαύσεις των διακοπών με την παράλληλη γνωριμία κάθε γωνιάς του Πιερικού ορίζοντα, είτε ιστορικών δεδομένων, είτε το μοναδικής αξίας φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Σε μια σεμνή τελετή τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, παρουσία του προέδρου του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργου Καραλή, του Μέλους του Δ.Σ. Στέλιου Ούζα και του διευθυντή του Οργανισμού, Βασίλη Δήμου, απένειμε τιμητική διάκριση στο ζευγάρι των Γερμανών τουριστών, δηλώνοντας: «Η θεσμοθετημένη πλέον δράση που υλοποιούμε ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ως Π.Ο.Τ.Α.Π. αποτελεί μια ελάχιστη έκφραση ευχαριστιών στους επονομαζόμενους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες. Αγάπησαν την Πιερία και την προτιμούν  εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες ως τον τουριστικό τους προορισμό. Τους υποδεχόμαστε και τους τιμάμε ως φίλους, ως δικούς μας ανθρώπους»,

Απευθυνόμενη στα τιμώμενα πρόσωπα, είπε χαρακτηριστικά: «Jorg και Konnie, σας ευχαριστούμε για την έμπρακτη προτίμηση που επιδεικνύεται επί είκοσι επτά χρόνια στην Πιερία του φυσικού κάλλους, των φιλόξενων ανθρώπων και των υψηλών προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Αποτελείτε τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας, όχι μόνο στη χώρα σας, αλλά και ευρύτερα. Ευχόμαστε η τουριστική σας επιλογή να βρίσκει πάντα μιμητές».

O πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Γιώργος Καραλής, επισήμανε: «Καθιερώσαμε την τιμητική διάκριση του επαναλαμβανόμενου επισκέπτη για να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας, αλλά και να  ευχαριστήσουμε τους τουρίστες που επιλέγουν την Πιερία ως πρώτο και διαρκή προορισμό διακοπών.

Σε συνεργασία με τις ξενοδοχειακές μονάδες και ευρύτερα με τους τουριστικούς φορείς του νομού, αναζητήσαμε τους επισκέπτες που μας προτιμούν διαχρονικά και επί σειρά ετών.

Φέτος η τιμή ανήκει στο Γερμανικό ζευγάρι των Jorg και Konnie Keller που ξεχώρισε ανάμεσα σε σειρά πολλών άλλων που επιλέγουν Πιερία σε διάρκεια χρόνου. Η επιλογή τους αυτή, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο μας μιας και η κατηγορία αυτών των τουριστών, μας προβάλει έμπρακτα και πειστικά στο εξωτερικό.

Για εμάς ο Jorg και η Konnie θεωρούνται κάτοικοι της Πιερίας. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους συγχαίρουμε».

Από την πλευρά τους οι τιμώμενοι Γερμανοί τουρίστες πέρα των ευχαριστιών, δήλωσαν ότι η Πιερία αποτελεί τη δεύτερη πατρίδα τους και τα όσα ευχάριστα απολαμβάνουν εδώ, τα κοινωνούν χρόνια τώρα στη χώρα τους.