H θεατρική παράσταση της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης «Όρνιθες»

67

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης παρουσίασε στο θέατρο του Πάρκου Κατερίνης τη θεατρική παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, με μουσική Μάνου Χατζιδάκη. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η παράσταση αφιερώθηκε στη μνήμη της Ευτυχίας Νανάκου, η οποία έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της Μέριμνας το 1979 και συνέβαλε σημαντικά στην πορεία της μέχρι τα τελευταία της χρόνια.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν συγκινητική, καθώς πάνω από 600 άτομα κατέκλυσαν το χώρο του θεάτρου, απολαμβάνοντας και καταχειροκροτώντας τους 86 ερασιτέχνες ηθοποιούς της Μέριμνας που δούλεψαν συντονισμένα και με αφοσίωση για την επιτυχία της παράστασης. Η προσέλευση των θεατών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τα θερμά συγχαρητήρια και τα συγκινητικά λόγια των παρευρισκομένων να αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Η σκηνή του θεάτρου γέμισε με πολύχρωμα πουλιά που τραγουδούσαν και χόρευαν, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Την επιτυχημένη παράσταση ενορχήστρωσε η κ. Ματίνα Καρτσιούνα, μια εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τη θεατρολόγο Καλλιόπη Αργυροπούλου και τη φιλόλογο Βούλα Μαγαλιά, η οποία προσάρμοσε το κείμενο στις ανάγκες της παράστασης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριος Καραπούλιος, και σύσσωμο το Δ.Σ. εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ιδιαίτερα εξήραν τη συμβολή των εργαζομένων που δούλεψαν με επιμονή και ζήλο για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η Γενική Διευθύντρια, κα Ελένη Ραπουτίκα, κατά την έναρξη της παράστασης, τόνισε ότι η εκδήλωση δεν ήταν απλώς ένα καλλιτεχνικό γεγονός, αλλά μια γιορτή αφοσίωσης, συνεργασίας και ομαδικότητας. Οι 86 άνθρωποι που εργάστηκαν από κοινού τους τελευταίους τρεις μήνες προκειμένου να παρουσιάσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, απέδειξαν ότι η τέχνη δεν γνωρίζει περιορισμούς.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους : οι βουλευτές Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος και κ. Κομνηνός Δελβερούδης, εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας κ. Άννας Μάνη Παπαδημητρίου και κ. Σπύρου Κουλκουδίνα, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Θανάσης Λιακόπουλος και Χρυσαυγή Δριστά, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Αναστασιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμης Τσίρκος, οι πρώην πρόεδροι Δ/Σ κ. Σολδάτος Δημήτριος και Παυλίδης Θεόδωρος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου καθώς και τον Δήμο Κατερίνης και τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ντούμο, η οικονομική υποστήριξη και των δύο ήταν ουσιαστική.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς, διότι με τη συμμετοχή, τη στήριξη και την προσφορά συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της παράστασης. Ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς κ. κ. Νικολαΐδη και την εταιρεία του Smart sun και την Άντυ Μηλιώτη και την εταιρεία Μηλιώτη Ο.Ε.. Επίσης ,ευχαριστούμε τις εταιρείες:  Nexus Σύμβουλοι Ανάπτυξης,  Trofo Express, βιβλιοπωλείο 1900, jocial, neostroma , health & care, Πίτσιας, Motive Εργοθεραπεία, Σαπλαχίδης τυπογραφείο, Ιακωβίδης Ιωάννης, ΚΕΠΑ Πιερίας, Asterias και Εξοπλιστική.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, με την πεποίθηση ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Αυτή η σκέψη διαπερνά ολόκληρο το έργο της Μέριμνας!