Αγνοείται παρουσιαστής του BBC στη Σύμη – «Σαρώνουν» το νησί με drone οι Αρχές

473

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Σύμη, καθώς αγνοείται ο παρουσιαστής του BBC, Dr Michael Mosley.

Αστυνομία, Πυροσβεστική με drone, Λιμενικό αλλά και εθελοντές «σαρώνουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του Βρετανού παρουσιαστή.

Όπως μεταδίδει το Sky News, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο 67χρονος Mosley, σύμφωνα με αναφορές, ενδέχεται να έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη (5/06).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μεσημέρι της Τετάρτης ο δημοσιογράφος μαζί με τη σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης.

Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι ο Βρετανός παρουσιαστής, ο οποίος δεν φέρεται να είχε θέματα με την υγεία του, αποφάσισε να επιστρέψει πεζός. Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και τα ίχνη του αγνοούνται.

Το πρωί της Πέμπτης η σύζυγός του έκανε δήλωση εξαφάνισης στην Αστυνομία και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, όπου συμμετέχουν εκτός από την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό, εθελοντική Ομάδα και η Πυροσβεστική, ενώ γίνεται χρήση drone και σύντομα πρόκειται να μεταβεί στο νησί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Ο παρουσιαστής του BBC είναι γνωστός για δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα όπως η σειρά του BBC Trust Me, I’m a Doctor και εμφανίσεις στο This Morning και το The One Show. Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για το BBC.

Στον 67χρονο τηλεοπτικό γιατρό πιστώνεται η αυξανόμενη δημοφιλία της δίαιτας 5:2 για απώλεια βάρους που προβλέπει αποχή από το φαγητό για δύο ημέρες την εβδομάδα, και εμφανιζόταν σε αρκετές εκπομπές του BBC.