Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Ανακοίνωση για τη νέα παράταση προθεσμίας θεώρησης Επαγγελματικών Αδειών

389

Κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους του Ν. Πιερίας ότι η προθεσμία για την θεώρηση αδειών συγκεκριμένων ειδικοτήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει παραταθεί για ένα επιπλέον έτος (άρθρο 10 του Ν. 5111/24-5-24).

Συνεπώς, η προθεσμία θεώρησής τους, μετά την παρέλευση οκτώ (8) ετών, παρατείνεται πλέον κατά τρία (3) έτη. Ως ημερομηνία έναρξης της οκταετίας λαμβάνεται η 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους από τη χορήγηση ή την αντικατάσταση της άδειας, συμπεριλαμβανομένων και των αδειών που έχουν ήδη αντικατασταθεί.

Όσοι εργαζόμενοι είναι κάτοχοι αδειών Υδραυλικών, Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, Τεχνικών καύσης, Μηχανικών Εγκαταστάσεων, Συγκολλητών και Ψυκτικών πρέπει να μεριμνήσουν για τη θεώρηση των Επαγγελματικών τους Αδειών, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, οπωσδήποτε εντός της προθεσμίας.  Μετά την παρέλευσή της, οι επαγγελματικές άδειες που δεν έχουν θεωρηθεί, παύουν να ισχύουν.

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εργατικό μας Κέντρο στο τηλέφωνο 2351023888, μέσω της ιστοσελίδας του Εργατικού μας Κέντρου: www.ekkaterinis.gr,στο πεδίο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», καθώς και στα σωματεία στα οποία είναι μέλη.