Roland Garros: Καθάρισε στα 3 σετ ο Τσιτσιπάς (highlights)

Με πειστικό τρόπο κέρδισε τον δύσκολο πρώτο του αντίπαλο στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

984

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μια καλή εμφάνιση την πορεία του στο Roland Garros και επιβλήθηκε του Marton Fucsovics με 7-6 (7), 6-4, 6-2, κάτω από την κλειστή οροφή του Suzanne Lenglen.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο το παιχνίδι, ωστόσο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βγει νικητής από μια σκληρή μονομαχία στο 1ο σετ και μετά απ’ αυτό πάτησε το γκάζι, κυριάρχησε στο court και η ψαλίδα σε σχέση με τον αντίπαλό του άνοιγε όλο και περισσότερο.

Πιο αναλυτικά, στο 1ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν μπόρεσε να φτάσει στο break, με τον Στέφανο μάλιστα να έρχεται πιο συχνά σε δύσκολη θέση. Πρώτα χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 1ο game του αγώνα, στη συνέχεια έχασε εκείνος ένα break point στο 2ο game, ενώ σε πολύ κρίσιμο σημείο στο 9ο game ήρθε ξανά αντιμέτωπος με break point, το 4-4, 30-40, καταφέρνοντας να το σβήσει και να προηγηθεί με 5-4.

Το σετ τελικά οδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση ο Στέφανος. Πρώτα έμεινε πίσω με 0-3 και αργότερα, παρότι κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα και να φτάσει σε διπλό set point στο 6-4, έχασε 3 πόντους στη σειρά και ξαφνικά ήρθε αντιμέτωπος με set point, στο 6-7.

Το έσβησε στο αντίπαλο σερβίς και με διαδοχικά mini-break ανέκτησε το πάνω χέρι, για να δημιουργήσει ένα ακόμα set point στο σερβίς του, στο 8-7. Αυτή τη φορά το αξιοποίησε και πήρε αυτό το πολύ κλειστό 1ο σετ σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Προφανώς ήταν πολύ σημαντικό σετ για όλο το παιχνίδι και μετά απ’ αυτό ο Στέφανος ήταν πιο απελευθερωμένος. Στο 2ο σετ έκανε το break από νωρίς και παρότι το έχασε, με το 2-0 και το 3-1 να γίνεται 3-3, έκανε νέο break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4.

Έκλεισε το σετ στο 10ο game με το σερβίς του και στο 3ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος ο Έλληνας τενίστας, που έκανε break στο 1ο (1-0), στο 5ο game (4-1) και στο 7ο game, χάνοντας παράλληλα μόνο έναν πόντο στα 3 games που χρειάστηκε να σερβίρει και πολύ γρήγορα έφτασε στο 6-2, κλειδώνοντας την πρόκριση σε 2 ώρες και 20 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ήταν μια πολύ καλή αρχή για τον Στέφανο, που μετά το 2017, όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Roland Garros, έχει 7 νίκες σε ισάριθμες πρεμιέρες του στο παρισινό Grand Slam. Ήταν το Slam που έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο να το κερδίσει, το 2021, όταν έπαιξε στον τελικό με τον Novak Djokovic και μάλιστα προηγήθηκε με 2-0 σετ.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Daniel Altmaier από τη Γερμανία, που μετά από μια μάχη στα 5 σετ χθες το βράδυ, κατάφερε να κερδίσει τον Laslo Djere με 7-5, 6-4, 6-7 (6), 5-7, 7-6 (10-6).