Iράν: Θρίλερ με το ελικόπτερο του προέδρου Ραΐσι – νεκροί οι επιβαίνοντες

269

Ατύχημα με ένα από τα ελικόπτερα που βρίσκονταν στο κομβόι του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, ο οποίος επέστρεφε από επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με την κρατική ιρανική τηλεόραση διασώστες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο αναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση, ενώ άλλες πηγές μιλούν ακόμη και για συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν.

Το ελικόπτερο φαίνεται να κατέπεσε στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Associated Press, ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο αναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση την Κυριακή (19/5), χωρίς να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες.

438171876_1211540050256960_8483758343366702530_n.jpg

Υψηλόβαθμη πηγή ανέφερε λίγο μετά τις 5 ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει συντριβεί το ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-171 στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος.

Μέχρι και αργά το βράδυ, κανείς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν ο Ιρανός πρόεδρος είναι νεκρός ή ζωντανός, αλλά και το εάν τελικά το ελικόπτερο έχει εντοπιστεί ή ακόμη αγνοείται, αφού ακόμη και εκεί δεν υπήρξε ταύτιση των πληροφοριών.

Στο ελικόπτερο, εκτός από τον πιλότο και τον Ιρανό πρόεδρο επέβαιναν άλλοι τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων να ανέρχεται σε 5. Συγκεκριμένα, στο ελικόπτερο επέβαιναν: Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χουσείν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας στα σύνορα του Αζερμπαΐτζάν Μαλέκ Ραχμάτι και ο εκπρόσωπος του Αγιατολάχ για τη συγκεκριμένη επαρχία Αλί Αλέ Χασέμ.

Νωρίς σήμερα το πρωί εντοπίστηκε το ελικόπτερο. Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «δυστυχώς» φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο απανθρακώθηκε εντελώς.