Μενίδι: Νεκρή εντοπίσθηκε γυναίκα στο δρόμο – Δίπλα της βρέθηκε μαχαίρι

122
Το σημείο δολοφονίας της γυναίκας στο Μενίδι INTIME

Νεκρή γυναίκα εντοπίσθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Πάρνηθος, στην άκρη του δρόμου, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά. Το θύμα υπολογίζεται ότι είναι περίπου 40 ετών.

Το ενδεχόμενο ληστείας, πίσω από τη δολοφονία αποκλείουν οι αρχές. Όπως έγινε γνωστό βρέθηκαν η τσάντα, το κινητό και το πορτοφόλι της.

Οι άνδρες του ανθρωποκτονιών συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να ταυτοποιήσουν το θύμα, ενώ ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία από το σύντροφό της.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση ο οποίος υποστηρίζει ότι είδε τη γυναίκα, την ώρα που δέχθηκε την μαχαιριά στη μέση του δρόμου.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν κατάθεση από το μάρτυρα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει δει και το δράστη.

Εντολή για αναζητήσεις σε όλη την Ελλάδα έχει δώσει η Ασφάλεια Αττικής για τον πρώην σύντροφο της γυναίκας.

Η κοπέλα είχε καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της το 2013, καθώς και το 2022 για ενδοοικογενειακή βία, ενώ χθες ο δράστης θα δικαζόταν στο αυτόφωρο για μία ακόμη φορά για ενδοοικογενειακή βία.

Στη γυναίκα μάλιστα είχε δοθεί panic button.

Οι καταγγελίες του θύματος

Την 3-4-2013 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Την 18-09-2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την 07-05-2024 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Της χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.