Πλαταμώνας: Αναβίωσαν στα πολιτικά δικαστήρια οι μνήμες από τη φονική σύγκρουση λεωφορείου με δύο αυτοκίνητα

162

Μνήμες από το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που έγινε τον περσινό Απρίλιο  στον  Πλαταμώνα με τρεις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, αναβίωσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τότε, λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα με αλάρμ στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον οργανισμό του οδηγού ανιχνεύτηκαν ναρκωτικά και διαπιστώθηκε ότι κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα.

«Σχεδόν έρχονταν ο γιος μου από πίσω μου. Λέω τη γυναίκα μου κατέβα και εσύ να ανεβείς στο παιδί …. Δεν προλαβαίνει να κατεβεί η γυναίκα μου ακούμε ένα μπαμ από πίσω, μπαμ. …έκλεισα τα μάτια λέω, τώρα πεθάναμε. Χωρίς να φρενάρει, χωρίς να κάνει τίποτα με πήρε σβάρνα από εκεί από το σημείο και με πήγε 90-100 μέτρα κάτω», όπως λέει στην ΕΡΤ ο Θόδωρος Καραγκούνης, τραυματίας και πατέρας νεκρού που είναι ακόμα σοκαρισμένος. Έχασε γιο και δύο ανίψια στο φοβερό δυστύχημα που έγινε τον Απρίλιο του 2023 μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα. Περιγράφει, παράλληλα, πως το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης με αλάρμ. Ο ίδιος οδηγούσε το πρώτο αυτοκίνητο και σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο αναβίωσαν οι σκηνές του φοβερού δυστυχήματος, κατά τη συζήτηση των αγωγών αποζημίωσης που κατατέθηκαν από την πλευρά των θυμάτων.

Ο 38χρονος οδηγός του λεωφορείου κατηγορείται ότι οδηγούσε υπό τη επήρεια ναρκωτικών, καθώς ανιχνεύτηκε κοκαΐνη στον οργανισμό του.

Σε ποινικό επίπεδο η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα στο ακροατήριο.