Εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Π.Υ. Λιτοχώρου

220

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού και της επαγγελματικής του βελτίωσης, πραγματοποιήθηκε τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, το οποίο έλαβε χώρα στις 8, 9 και 10 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαίδευση στη χρήση διασωστικών εργαλείων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, εκπαίδευση επί του Σχεδίου Επέμβασης σε περίπτωση πυρκαγιάς-ατυχημάτων από επικίνδυνες χημικές ουσίες, σεισμό-εκτροχιασμό και πυρκαγιά αμαξοστοιχίας στην σιδηροδρομική σήραγγα Πλαταμώνα. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, έλαβε χώρα επίσκεψη του πυροσβεστικού προσωπικού στη Βόρεια και Νότια είσοδο της σήραγγας, στα φρεάτια εξόδου διαφυγής και στη στοά διαφυγής και πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς σε επιβατικό όχημα εντός της σήραγγας Τ4.

Η εκπαίδευση έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού και την επαύξηση της αποδοτικότητάς του σε συνάρτηση με τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στην υλοποίηση του πυροσβεστικού έργου.

Ο Διοικητής

Παναγιώτης Γ. Πατσιαλής

Πύραρχος