WhatsApp: Έρχεται μία τεράστια αλλαγή στην εφαρμογή – Είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και χρόνια

206

To WhatsApp προχωράει με μια σημαντική αλλαγή που θα επηρεάσει όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, παρά τα παράπονα που δέχεται.

Το WhatsApp κυριάρχησε απόλυτα στον τομέα της ανταλλαγής μηνυμάτων από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε για smartphones το 2009.

Η ιστορία πίσω από το όνομα είναι αστεία. Ο συνιδρυτής ονόμασε την εφαρμογή “WhatsApp” για να ακούγεται σαν το “What’s up” (Τι κάνεις;). Τώρα, που ανήκει στον τεχνολογικό γίγαντα Meta, η εφαρμογή ανακοίνωσε πρόσφατα μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές της για iPhone και Android, εδώ και χρόνια.

Νέα παλέτα χρωμάτων στο WhatsApp 

Οι χρήστες ζητούσαν επίμονα μια «πιο σκούρα σκοτεινή λειτουργία», και το WhatsApp έκανε βελτιώσεις για να δώσει στο θέμα μια υψηλότερη αντίθεση με πιο βαθιούς τόνους για να «μειώσει την καταπόνηση των ματιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού».

Η Idit Yaniv, Διευθύντρια Σχεδιασμού WhatsApp στη Meta, δήλωσε: «Εξετάσαμε πάνω από 35 διαφορετικές επαναλήψεις χρωμάτων, ευθυγραμμίζοντας τελικά με το εμβληματικό πράσινο του WhatsApp και επιλέγοντας μια παλέτα που επιτρέπει αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων σε όλη την εφαρμογή».

«Αυξήσαμε επίσης τη χρήση ουδέτερων χρωμάτων, έτσι ώστε να είμαστε πιο επιλεκτικοί σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιείται το πράσινο.»

whatsapp Dark mode
Το Dark mode γίνεται πιο σκοτεινό. (Meta)

Ενημέρωση εικονιδίων

Επίσης, η τεχνολογική εταιρεία έκανε τα εικονίδιά της με ένα πιο στρογγυλεμένο περίγραμμα για να αποπνέουν μια πιο «παιχνιδιάρικη αισθητική».

«Ανανεώνουμε επίσης το αρχικό προεπιλεγμένο φόντο στις συνομιλίες. Διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το doodle, αλλά υπήρχε η ευκαιρία να το κάνουμε ακόμα πιο μοναδικό και πιο σχετικό με τις καθημερινές συνομιλίες», πρόσθεσε η Yaniv.

«Η ομάδα μας επανεξέτασε κάθε έργο τέχνης στο doodle και εξερεύνησε νέες επιλογές που ήταν απλές στο στιλ και αντιπροσωπεύουν καλύτερα ένα διαφορετικό σύνολο ανθρώπων και αντικειμένων».

whatsapp Αλλαγές
Πώς φαινόταν η εφαρμογή όλα αυτά τα χρόνια. (Meta)

Ευκολότερη πλοήγηση

Οι συσκευές Android αποκτούν μια «πιο σύγχρονη, οικεία γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος» ώστε οι χρήστες να μπορούν να «βρουν αυτό που χρειάζονται πιο γρήγορα».

Η Yaniv λέει ότι «η τοποθέτηση των καρτελών πιο κοντά στους αντίχειρες των ανθρώπων προσφέρει πιο φυσική πλοήγηση και ταιριάζει με την τρέχουσα εμπειρία στις συσκευές Android».

«Η αποστολή φωτογραφιών και βίντεο στο iOS είναι τώρα επίσης πιο εύκολη με μια νέα διάταξη συνημμένων. Αντί για ένα μενού πλήρους οθόνης, προσθέσαμε ένα επεκτεινόμενο δίσκο που σας επιτρέπει να βλέπετε τις λειτουργίες πιο καθαρά κατά την αποστολή μέσων ενημέρωσης, ερευνών, εγγράφων και άλλων», προσθέτει.

Το WhatsApp είπε ότι «εξέτασε πάνω από 35 διαφορετικές χρωματικές επαναλήψει». (Meta)

Καλύτερη διαχείριση συνομιλιών

Η υπεύθυνη σχεδιασμού λέει ότι το WhatsApp έχει πλέον δημιουργήσει «καλύτερα εργαλεία οργάνωσης για μηνύματα».

«Πρόσφατα, εισαγάγαμε φίλτρα συνομιλίας που σας βοηθούν να εστιάσετε και να βρείτε σημαντικές συνομιλίες πιο γρήγορα. Η μετακίνηση της γραμμής πλοήγησης στο Android στο κάτω μέρος μας επέτρεψε να σχεδιάσουμε φίλτρα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας συνομιλιών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρουν γρήγορα τις σωστές συνομιλίες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κύλιση σε ολόκληρα τα εισερχόμενά τους», εξηγεί.

«Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μη αναγνωσμένων και ομαδικών φίλτρων με ένα μόνο πάτημα για να ενημερωθείτε για χαμένα μηνύματα ή τις αγαπημένες σας ομαδικές συνομιλίες».

Ο τεχνολογικός γίγαντας εξηγεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθείτε από την ενημέρωση και ότι όλοι θα την λάβουν καθώς θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.