Ανακοίνωση Ανωτάτης Αρχής Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου

165

Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 18:00, ο κος Μπίντας, ως Εκλεγμένος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του «Αλεξανδρείου», και σύμφωνα με το καταστατικό, συγκάλεσε σε πρώτη συνεδρίαση τα δύο (2) άλλα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας που εξέλεξε η Ανωτάτη Αρχή και τα υπόλοιπα έξι (6) μέλη που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 6ης Απριλίου 2024 με μοναδικό θέμα συζήτησης, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις,  την κατανομή των αξιωμάτων της Εκτελεστικής Γραμματείας εκτός από αυτό του προέδρου.

Πέρα από κάθε λογική, οι έξι (6) εξέλεξαν δήθεν πρόεδρο τον κ. Διονύση Πασχάλη παρά τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις ότι αυτό είναι εντελώς παράλογο και παραβιάζει τις σχετικές και σαφέστατες διατάξεις του καταστατικού, όπως φαίνονται από τα παρακάτω αποσπάσματα του καταστατικού.

Είναι αδύνατο να εξηγηθεί λογικά, και μας ανησυχεί η εμμονή να εκλέξουν δήθεν πρόεδρο  τον κ. Διονύση Πασχάλη καταπατώντας κάθε έννοια καταστατικής νομιμότητας, διασύροντας τους εαυτούς τους στην κοινωνία. Προβληματιζόμαστε που συμπεριφέρονται αντικαταστατικά και δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει ειρηνικά και νόμιμα το «Αλεξάνδρειο».

Ως Ανωτάτη Αρχή έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη σωστή λειτουργία και την νομιμότητα στο «Αλεξάνδρειο» και για αυτό θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας. Λυπούμαστε που θα απασχολήσουμε δικαστικούς Λειτουργούς των δικαστηρίων της Κατερίνης αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.