Κάτω του μετρίου η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στην αγορά της Κατερίνης

107

Κάτω του μετρίου αναμένουν οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς της Κατερίνης την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, εκφράζοντας ανησυχία για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων λιανεμπορίου εν μέσω της γενικότερης ακριβείας που πλήττει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και δεν αφήνει περιθώρια για παραπάνω έξοδα στους καταναλωτές.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 08/01 και οι προσφορές στην αγορά της Κατερίνης κυμαίνονται από 20-50%, με πολλές ευκαιρίες για τους καταναλωτές. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστας Ρέχας υπογραμμίζει ότι οι καταστηματάρχες της πόλης περιμένουν μια τόνωση στην αγορά, ωστόσο διατηρούν τις επιφυλάξεις τους μετά από μια δύσκολη χρονιά όπου σε πολλές περιπτώσεις ο ετήσιος τζίρος του 2023 ήταν μείον.

Την ίδια ώρα ο φόβος για λουκέτα είναι ορατός, καθώς οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δέχονται πολλαπλές πιέσεις. Ο κ. Ρέχας αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την κυβέρνηση, ενώ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με την πρόβλεψη για το τεκμαρτό εισόδημα αποτελεί «αγκάθι» για πολλούς επαγγελματίες.

«Δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία. Το τελευταίο τρίμηνο δεν υπήρξε ικανοποιητική κίνηση, ούτε τον Δεκέμβριο στις γιορτές. Συνεχίζουμε να είμαστε πτωτικά σε σχέση με πέρυσι. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Φέτος η ακρίβεια που υπάρχει στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια, ροκανίζει τα εισοδήματα της κάθε οικογένειας με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να περιορίζει τα περιττά έξοδα. Περιμένουμε μήπως στις εκπτώσεις αναθερμανθεί λίγο η αγορά γιατί οι τιμές πιέζονται προς τα κάτω. Είναι ευκαιρία για τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους και για μας τους εμπόρους να διαθέσουμε τα προϊόντα των καταστημάτων μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μένουν στην Κατερίνη για αγορές

Αναφορικά με την επιλογή μέρους του καταναλωτικού κοινού της Κατερίνης να έρχεται στη Θεσσαλονίκη για ψώνια, ο κ. Ρέχας επισημαίνει ότι είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο αλλά η μη δυνατότητα για μεγάλες σπατάλες οδηγεί τους ντόπιους να μένουν στην πόλη και να κάνουν εκεί τις αγορές τους. Παράλληλα τονίζει ότι η τοπική αγορά έχει αναβαθμιστεί. Ειδικότερα: «Η αγορά της Κατερίνης είναι μια αγορά ευχάριστη. Είναι συγκεντρωμένη σε ένα πλέγμα πεζοδρόμων και όχι μόνο, είναι ξεκούραστη και έχει προϊόντα για όλα τα πορτοφόλια. Είναι μια αγορά που αξίζει να την εμπιστευτεί ο καταναλωτής».

Συστήνει επίσης στο κοινό να πραγματοποιεί με προσοχή τις αγορές του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο ηλεκτρονικό παρεμπόριο. Πάντως οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια, όπως παρατηρεί, λόγω και των περιορισμένων δυνατοτήτων, κάνουν έρευνα αγοράς και είναι πιο προσεκτικοί με τα προϊόντα που επιλέγουν όταν βγαίνουν για ψώνια.