Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης Κατερίνης: πρώτη εκδήλωση γνωριμίας

448

Με απόλυτη επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας – έναρξης παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης στην Κατερίνη, παρουσία πλήθους γυναικών.

Την  εκδήλωση άνοιξε η ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΜ κα. Αθανασία Παππά η οποία πλαισιωμένη από τα μέλη του  Δ.Σ παραρτήματος Πιερίας, αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία κατά την εμμηνόπαυση , λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι μία αναπόφευκτη φάση στη ζωή και καθημερινότητα της γυναίκας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα σε αυτή την φάση της ζωής της, έτσι ώστε να συνεχίζει να “ανθίζει”.

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του ο επίτιμος καλεσμένος και καθηγητής φαρμακολογίας και κλινικής φαρμακολογίας της ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ κ. Δημήτρης Κούβελας, αναφέρθηκε στη λήψη φαρμάκων κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, οι περιφερειακές σύμβουλοι κα. Χρυσαυγή Δριστά και κα. Άννα Τζήκα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ κ. Κων/νος Σαμαράς, ο επίτιμος καθηγητής Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Καρακώστας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας κ. Γεώργιος Καπετανάκης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Πιερίας ¨Οι Ολυμπιάδες¨ κα. Φωτεινή Φλογέρα, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα κα. Μαρία Κριθάρα, οι γιατροί κα. Κωτσοπούλου Σοφία,κα.  Αγλαϊα Τριανταφυλλίδου  και κ. Νικόλαος Ρουσάκης, νοσηλευτές, μαίες, επισκέπτες υγείας καθώς και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης αυτής είχε προηγηθεί συνάντηση την οποία τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου.

Τέλος, η ΕΛΕΤΕΜ αναμένεται με την νέα χρονιά να ξεκινήσει ενημερωτικές δράσεις σε όλο το Νομό.