Επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης κας Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου στο Περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

405

Στο Περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Επισκέφτηκε το Περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, όπου συνεχάρη το προσωπικό και στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Εθνική Στρατηγική Βιομηχανίας, η οποία θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο βιομηχανικής πολιτικής της χώρας μας για την επόμενη δεκαετία.

Σε πρώτο πλάνο το Τεχνολογικό Πάρκο ThessIntec στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα αρχίζει να κατασκευάζεται εντός του 2024. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο έρευνας και καινοτομίας στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελείται από σύγχρονες μονάδες, που θα είναι σε θέση να φιλοξενούν και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις διεθνώς αναγνωρισμένων και ερευνητικών ιδρυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων με σημαντικές προοπτικές εξωστρεφούς και εξαγωγικής δραστηριότητας.

Το δικό τους ξεχωριστό χώρο είχαν στη ΔΕΘ οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), ο οποίος είναι αρμόδιος για την κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών και των εμπορικών σημάτων και την προστασία των βιομηχανικών σχεδίων.