Τα καλύτερα έπιπλα κουζίνας για το εξοχικό

1005

Η διακόσμηση στο εξοχικό μας είναι συνήθως πιο απλή σε σχέση με την κύρια κατοικία μας. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το design δεν είναι καλαίσθητο. Το αντίθετο μάλιστα. Η απλότητα και η χρηστικότητα μπορούν να απογειώσουν το στυλ και να δημιουργήσουν έναν πολύ όμορφο χώρο τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα.

Αυτό ακριβώς ισχύει και για την κουζίνα που δεσπόζει στα εξοχικά. Όπως μας εξηγούν οι ειδικοί στις κουζίνες από τη Dreamy Kitchen, τα καλύτερα έπιπλα κουζίνας για το εξοχικό έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην καθημερινότητα των διακοπών.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Κουζίνες για μικρά σπίτια

Τα περισσότερα εξοχικά είναι μικρότερα από τα κανονικά σπίτια, αφού δεν υπάρχει και τόση ανάγκη για επιπλέον τετραγωνικά. Αυτό σημαίνει ότι τα έπιπλα κουζίνας πρέπει να αξιοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο το διαθέσιμο χώρο με πολλά αποθηκευτικά μέσα.

Τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας καλό είναι να εκτείνονται σε ύψος, έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται τον κάθετο χώρο και να μας δίνουν πολλές επιλογές αποθήκευσης χωρίς να «κλείνουν» το δωμάτιο.

Ανοιχτόχρωμα και ουδέτερα χρώματα

Εφόσον η κουζίνα είναι μικρή, τότε η σοφότερη κίνηση είναι τα έπιπλα να είναι σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Το λευκό, το μπεζ και το γκρι του πάγου μεγαλώνουν οπτικά τον χώρο, επειδή αντανακλούν το φως.

Ταυτόχρονα, σας προτείνουμε να μην κάνετε κάποια πολύ τολμηρή επιλογή στα χρώματα. Μπορεί η τάση στο interior design να επιβάλλει ιδιαίτερα χρώματα στις κουζίνες, όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί και το φιστικί, όμως στο εξοχικό η ανανέωση στα έπιπλα δεν γίνεται και τόσο συχνά. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να έχετε έπιπλα κουζίνας σε ουδέτερα χρώματα που είναι διαχρονικά και δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα χρώματα στα έπιπλα κουζίνας πρέπει να είναι ίδια ή παρεμφερή με τα χρώματα στα έπιπλα του σαλονιού. Αυτό βεβαίως, εφόσον η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, όπως συμβαίνει στις περισσότερες εξοχικές κατοικίες.

Τι υλικό να επιλέξω στα έπιπλα κουζίνας;

Είναι ίσως το νούμερο ένα ερώτημα όσων ανακαινίζουν την κουζίνα τους και όχι άδικα. Το υλικό στα έπιπλα κουζίνας καθορίζει όχι μόνο το στυλ τους, αλλά και την ανθεκτικότητά τους.

Η νούμερο ένα επιλογή στα έπιπλα κουζίνας για το εξοχικό είναι το ξύλο και όχι άδικα, αφού δίνει μια ρουστίκ αισθητική που ταιριάζει απόλυτα. Άλλα φυσικά υλικά, όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης, είναι επίσης πολύ ταιριαστά και δένουν άψογα με το απλό στυλ του εξοχικού, ενώ παράλληλα είναι και πολύ ανθεκτικά.

Σε αυτή τη λογική, καλό είναι να αποφύγετε πιο μοντέρνα υλικά, όπως το ανοξείδωτο ατσάλι και το γυαλί, που παραπέμπουν σε industrial και urban αισθητική. Άλλωστε, αυτά τα υλικά λεκιάζουν εύκολα, κάτι που δεν είναι καθόλου χρηστικό στο εξοχικό.

Το σίγουρο είναι ότι οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Επισκεφθείτε τη σελίδα της Dreamy Kitchen και βρείτε τα ιδανικά έπιπλα κουζίνας για το εξοχικό σας, άριστης ποιότητας και στο πιο σύγχρονο και καλαίσθητο design.