Γιατί χρειαζόμαστε τους ανεμοθραύστες χειμώνα καλοκαίρι στο αυτοκίνητο;

311

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα το καλοκαίρι από το να ανοίγουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου στις διακοπές μας και να εισπνέουμε τον καθαρό αέρα της φύσης και του νησιού ένα δροσερό δειλινό. Ή μήπως όχι; Μόλις λίγο αναπτύξουμε ταχύτητα, ο αέρας κυριολεκτικά τρελαίνει τα αυτιά μας και σπεύδουμε να κλείσουμε τα παράθυρα και να ανάψουμε το air condition. Να εισπνέουμε δηλαδή τον βλαβερό αέρα και να εκτοξεύουμε στα ύψη το κόστος της οδήγησης, αντί να νιώθουμε το αεράκι της θάλασσας ή του βουνού.

Αλλά και το χειμώνα, όταν δεν κάνει πολύ κρύο, έχουμε παρόμοιο πρόβλημα, αφού μόλις πιάσει λίγη βροχή, πρέπει αμέσως να κλείσουμε ερμητικά το παράθυρο, για να μη βραχούμε παντού από τις σταγόνες που μπαίνουν μέσα ορμητικά.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τους ανεμοθραύστες, μια πολύ οικονομική, ασφαλή και άνετη λύση για όλα τα αυτοκίνητα. Τι είναι, όμως, οι ανεμοθραύστες και γιατί είναι τόσο χρήσιμοι;

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά στη συνέχεια.

Τι είναι οι ανεμοθραύστες;

Οι ανεμοθραύστες είναι περιβλήματα που τοποθετούνται στο παράθυρο του αυτοκινήτου, για να διώχνουν τον αέρα και τη βροχή. Έτσι, το τζάμι του αυτοκινήτου μπορεί να είναι αρκετά ανοιχτό, χωρίς να μπαίνει μέσα ο θόρυβος του αέρα ή οι σταγόνες.

Πότε χρειάζονται οι ανεμοθραύστες;

Γενικά, θα λέγαμε ότι οι ανεμοθραύστες είναι απαραίτητοι χειμώνα καλοκαίρι, αν θέλουμε να έχουμε ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου. Είναι, άλλωστε, μια πολύ οικονομική λύση που μπορούμε πολύ εύκολα να την αποκτήσουμε.

Γιατί χρειαζόμαστε τους ανεμοθραύστες;

  • Διώχνουν το νερό της βροχής, ακόμα και όταν βρέχει πολύ.
  • Είναι ιδανικοί για ταξίδια, όταν το αυτοκίνητο τρέχει και παράλληλα θέλουμε να έχουμε ανοιχτά παράθυρα.
  • Αφήνουν τον καθαρό αέρα να μπαίνει μέσα χωρίς να μας ενοχλεί ο θόρυβος του ανέμου.
  • Δεν χρειάζεται να ανάβουμε συνεχώς air condition.
  • Είναι απαραίτητο αξεσουάρ, όταν έχουμε στο αυτοκίνητο μικρά παιδιά και δεν μπορούμε να βάλουμε κλιματισμό.

Τι ανεμοθραύστες να βάλω στο αυτοκίνητό μου;

Οι ανεμοθραύστες είναι διαφορετικοί ανάλογα με το αυτοκίνητο. Δεν ταιριάζουν όλοι σε όλα, λόγω μεγέθους των παραθύρων. Ακόμα και το ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικής χρονολογίας μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη ή μικρότερη περίμετρο παραθύρων, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Θα πρέπει, λοιπόν, να βρείτε τους ανεμοθραύστες που είναι κατάλληλοι για το δικό σας αυτοκίνητο. Μόνο έτσι θα εφαρμόζουν σωστά και θα μπορούν να απωθούν τη βροχή και τον αέρα σύμφωνα με τη λειτουργία τους.

Στο Pole Position Angelidis θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε ανεμοθραύστες αυτοκινήτου που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας με την άνετη εμπειρία οδήγησης και παραμονής στο αυτοκίνητο.