Δέκα ιδέες για χαλάρωση χωρίς διακοπές

Ψάχνεις να βρεις τρόπους χαλάρωσης ενώ δεν διακοπάρεις και δεν βρίσκεις. Τσίλαρε κι αναλαμβάνουμε εμείς τα υπόλοιπα.

307

Μετά τον βροχερό Ιούνη ήρθε ένας βαρβάτος καύσωνας να συμπληρώσει ένα αλλοπρόσαλλο και κάπως ανησυχητικό καλοκαίρι μέχρι στιγμής κι έτσι άπαντες περιμένουν από τον Αύγουστο τουλάχιστον να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μας αποζημιώσει με φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν όλοι μιλάνε για τις διακοπές σου και για σένα αργεί ή μπορεί και να μην έρθει καθόλου φέτος αυτή η ώρα. Θες να χαλαρώσεις και δεν μπορείς ρε παιδί μου; Κι όμως μπορείς. Κι αν δεν ξέρεις πώς, εμείς είμαστε εδώ να σου εξηγήσουμε τους λόγους.

Διάβασμα

Διάλεξε ένα βιβλίο –κατά προτίμηση από την ντάνα με τα αδιάβαστα- και απόλαυσε επιτέλους την  ανάγνωσή του χωρίς την πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων.

Γυμνάσου και θα δεις

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις πούσαπς για να δεις τι πάει να πει γυμναστική, αλλά ένα χαλαρό προγραμματάκι ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Εναλλακτικά θα μπορούσες να ξεκινήσεις και το τρεξιμάτακι που έχει πολλά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου.

Πάρε έναν υπνάκο

Συχνά, απλώς χρειάζεσαι λίγο παραπάνω ύπνο για να φτιάξει η διάθεσή σου. Δες τις συνήθειες του ύπνου σου, πόσες ώρες κοιμάσαι (υπερβολικά λίγο ή πολύ;), αν έχεις σταθερό πρόγραμμα και αν ξυπνάς νιώθοντας ξεκούραστος.

Χόμπι αγάπη μου έλα πάρε με από δω

Είσαι της ζωγραφικής ή της χειροτεχνίας; Της φωτογραφίας ή της μουσικής; Των extreme sports η του πλεξίματος; Σε όλα λέμε ναι αν μας ρωτάς και θα το γράψουμε με κεφαλαία εφόσον του δώσεις να καταλάβει, γιατί μια ζωή την έχουμε κι είναι κρίμα να την ζήσεις χωρίς χόμπι.

Βάλε τα ακουστικά σου και πάτα play

Η μουσική σώζει ζωές. Άλλοι μπορεί να χαλαρώνουν με meditation συλλογές κι άλλοι με χέβι μέταλ. Εμείς δεν κρίνουμε. Αν χαθείς λιγάκι στη μαγεία της αγαπημένης σου μουσικής θα χαλαρώσεις πολύ πιο γρήγορα.

Μαγείρεμα

Αν αντιμετωπίζεις το μαγείρεμα, σαν δουλειά, τότε χάνεις όλη του τη μαγεία. Βάλε όλη σου τη μαεστρία και δοκίμασε νέες συνταγές. Κάλεσε φίλους για να δοκιμάσουν τα πιάτα σου και βγάλε τον Τσελεμεντέ που κρύβεις μέσα σου.

Τώρα είναι η ώρα του Binge- watching!

Θυμάσαι που έλεγες όλη τη χρονιά ότι ανυπομονείς να κάνεις μαραθωνίους σειρών και ταινιών που δεν πρόλαβες να (ξανά)δεις; Ήρθε λοιπόν αυτή η ευλογημένη ώρα του Binge-watching για αυτή μην την αφήσεις να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Bόλτες μέχρι τελικής πτώσης

Ωραίοι οι αραχτοί καφέδες στο στέκι σου, αλλά ακόμη καλύτεροι είναι οι καφέδες στο χέρι και το περπάτημα σε άγνωστες γειτονιές, σε όμορφα δρομάκια, στους λόφους της πόλης και σε πεζόδρομους ή περιοχές που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν. Βάλε στόχο να κάνετε έναν «εξερευνητικό» περίπατο μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε περιοχή που δεν γνωρίζεις και μόνο χαμέν@ δεν θα βγεις.

Επικοινώνησε με τους δικούς σας ανθρώπους

Σταμάτα επιτέλους να παραπονιέσαι ότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο:. Ότι δεν προλαβαίνεις να δεις τους δικούς σου, να έχεις πολύ χρόνο με τον/την σύντροφό σου, να βγεις με παλιούς φίλους για να μάθεις τα νέα τους. Τώρα είναι η ώρα να αναπληρώσεις όσα έχασες, χαλαρώνοντας μαζί τους.

Δες το σπίτι σου αλλιώς

Προς Θεού, μην τρομάζεις. Δεν είπαμε να κάνεις ανακαίνιση αλλά αναδιαμορφώσεις τον χώρο σου. Πέτα όσα δεν χρειάζεσαι και ξόδεψε όσα επιτρέπει το πορτοφόλι για να κάνεις μια αλλαγή και μαζί με αυτή να αλλάξει κι η διάθεσή σου, χαλαρώνοντας συγχρόνως ενώ παρακολουθείς την νέα εικόνα του σπιτιού σου.