Ανακοίνωση της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρίτσας-Δίου

450

Η τοπική οργάνωση μελών Καρίτσας-Δίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην συντριπτική της πλειοψηφία πάνω από τα 2/3 των μελών όπως προβλέπεται από το καταστατικό, καθώς και πολλοί φίλοι του κόμματος στηρίζουμε και προωθούμε την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία όταν αυτές γίνουν μετά από απόφαση των οργάνων του κόμματος. Θεωρούμε ότι ο Νίκος Παππάς είναι το πρόσωπο το οποίο μπορεί να ξανά φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην διακυβέρνηση της χώρας με αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης προσδίδοντας σοσιαλοδημοκρατικό πρόσημο στο κίνημα μακριά από ακραίες ρητορικές που μας κόστισαν. Επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Παππά και του εκφράσαμε την στήριξη μας για τις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία και ότι με τον Νίκο στο τιμόνι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετουσιώσει τις προσδοκίες όλου του ελληνικού λαού σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας.

Η παραίτηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα θεωρούμε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη γι’ αλλαγή σελίδας και την στροφή σε νέες πολιτικές με έμφαση τις φοροελαφρύνσεις στους ελευθέρους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Τα δυο τελευταία χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης Καρίτσας-Δίου απείχε από όλα τα συλλογικά όργανα του κόμματος και από τις συνελεύσεις της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Ήμασταν αντίθετοι με την ακραία ρητορική που υιοθετήθηκε, καθώς και με την απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης και κοινής πολίτικης γραμμής από τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος. Επίσης ήμασταν αντίθετοι με τις υποψηφιότητες του κ. Ζήση Ζάννα και της κα. Γεωργίας Παπαδημητρίου. Ο κ. Ζήσης Ζάννας το 2015 πήδηξε από το καράβι και εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για την χώρα μας και εντάχθηκε στο κόμμα του κ. Λαφαζάνη που ήθελε να βγάλει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Ακραίες φωνές όπως της κα. Παπαδημητρίου δεν έχουν θέση σε μια παράταξη που αλλάζει σελίδα και έχει ως πρόσταγμα την σοσιαλοδημοκρατία και την κεντροαριστερά.