Ανακαίνιση Εξοχικού – 4 Προτάσεις για να Είναι το Εξοχικό σου Πάντοτε Έτοιμο για Επισκέψεις 

262

Στη θεωρία, το εξοχικό είναι μια εξαιρετική επένδυση, καθώς έχεις έναν δικό σου χώρο όπου μπορείς να πηγαίνεις για να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις τις διακοπές σου με τα αγαπημένα σου άτομα όποτε θέλεις, μακριά από τη ρουτίνα και τα άγχη της καθημερινότητας.

Ευτυχώς, θεωρία και πράξη δε διαφέρουν πολύ. Στην πράξη όμως γρήγορα συνειδητοποιείς ότι το εξοχικό είναι ένα επιπλέον σπίτι που απαιτεί προσοχή, φροντίδα και δουλειά, για να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλα τα πλάνα που είχες για αυτό.

Αν λοιπόν είχες πρόσφατα αυτήν την απλή συνειδητοποίηση, έχουμε να προτείνουμε ορισμένες εργασίες που αξίζει να κάνεις, ώστε να γίνουν πιο εύκολες και ευχάριστες οι φετινές διακοπές στο εξοχικό.

  1. Πρόσεχε πού πατάς

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σπιτιού είναι τα πατώματα. Και για να καταφέρεις να νιώσεις το εξοχικό σαν πραγματικό σου σπίτι, αξίζει να δώσεις προσοχή σε αυτά. Συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουν ξύλινα δάπεδα, γιατί το ξύλο συνδυάζει το εξωτικό στοιχείο με μια ζεστασιά που δύσκολα βρίσκεις σε άλλο υλικό. Όσο για την τοποθέτηση δαπέδου από την Ξυλοτεχνική, πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία που επιτρέπει στους κατοίκους να μπουν και να πατήσουν κανονικά στο σπίτι τους αρκετά σύντομα.

  1. Σε μαγικά χαλιά

Το ότι φρόντισες να είναι το πάτωμα σε άριστη κατάσταση δε σημαίνει ότι θα παραλείψεις να βάλεις χαλιά. Καταρχάς, αυτά λειτουργούν σαν καλύμματα, αφού προστατεύουν το δάπεδο από χτυπήματα και γρατζουνιές, διατηρώντας το έτσι σε άψογη κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα. Η πιο σημαντική λειτουργία τους όμως είναι η διακόσμηση. Στρώνοντας τα χειροποίητα κλασικά χαλιά Εφραίμογλου στα διάφορα δωμάτια, η εξοχική κατοικία αποκτά έναν μοναδικό χαρακτήρα, μια φινέτσα που δε θα υπήρχε, αν τα πατώματα έμεναν γυμνά. Θα πρέπει βέβαια να προσέξεις τι χαλιά θα βάλεις σε κάθε χώρο, καθώς καλό θα ήταν να ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη και κοινή αισθητική σε ολόκληρο το σπίτι.

  1. Δεύτε λάβετε φως 

Φαντάσου αυτό το σενάριο: είστε μια παρέα φίλων στο εξοχικό σου και πίνετε ένα καλό μπουκάλι κρασί όσο κάθεστε στην αυλή κάτω από τη λάμψη των αστεριών και των κεριών. Όσο ωραίο και αν ακούγεται το σενάριο αυτό, θα πρέπει να μπορείς να ανάψεις το φως, για να πας στο δωμάτιό σου, και να χρησιμοποιήσεις το φούρνο και το ψυγείο, για να έχετε φαγητό. Όλα αυτά απαιτούν ρεύμα. Το ίδιο και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, όπως η τηλεόραση και η ηλεκτρική σκούπα. Αξίζει να αφιερώσεις χρόνο, για να βρεις μοναδικές προσφορές ρεύματος στο Revma Store, ώστε να μην πρέπει να πληρώνεις μια περιουσία για το μικρό διάστημα που όντως θα χρησιμοποιήσεις και θα χαρείς το εξοχικό σου.

  1. Δροσιά 

Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί αφήνουν την κύρια κατοικία τους και καταφεύγουν στα εξοχικά είναι η ανάγκη για μια ανάσα δροσιάς. Όσο μακριά από την πόλη όμως και αν είναι το εξοχικό σου, τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι γνωστά για τις υψηλές θερμοκρασίες, τους καύσωνες και την άπνοια. Για να μην κάνεις όλον τον δρόμο προς το εξοχικό για να ζήσεις την ίδια και χειρότερη ζέστη, είναι συνετό να έχεις εγκαταστήσει ένα κλιματιστικό. Άλλωστε, ακόμα και αν τύχει να πας στο εξοχικό σου τον χειμώνα, το μηχάνημα αυτό θα είναι εκεί για να σε ζεστάνει.