Έφη Παπαδοπούλου: Μία ευρηματική ανθοπαραγωγός !!!

438

Του Ηλία Χρυσικού,

Οι περισσότερες ιστορίες δεν λέγονται δημόσια. Και η αλήθεια είναι, ότι αξιοσημείωτες ιστορίες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα.

Όμως αυτό, δεν σημαίνει ότι πρόκειται πάντα για ρομαντικές ιστορίες. Στη μνήμη μου σήμερα έφερα τον Παναγιώτη Σπυριδοπούλο, ίσως τον πιο ευρηματικό ανθοπώλη, που “έφυγε” από την ζωή.

Θυμάμαι πολλούς διαλόγους που είχα μαζί του, -στην δεκαετία του 1980-, καθώς ετοιμάζονταν πυρετωδώς για την ημέρα της Μητέρας και μία η γιορτή του Βαλεντίνου, δημιουργώντας μοναδικά μπουκέτα και συνθέσεις για την ξεχωριστή αυτή ημέρα στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Σήμερα, συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση του θείου της, -Παναγιώτη Σπυριδοπούλου-, αλλά και των γονιών της Τάσου και Μαίρης, σπουδάζοντας το αντικείμενο, η Έφη Παπαδοπούλου ανέλαβε τα ηνία, -εδώ και χρόνια-.

Μία ειδήμων ανθοπαραγωγός, που δίνει εξειδικευμένες συμβουλές διακόσμησης τραπεζιού, για μία ειδική περίσταση.

Η Έφη Παπαδοπούλου, δεν φτιάχνει απλά ανθοδέσμες, διότι εδώ οι ανθοδέσμες είναι έργα τέχνης που δημιουργούνται από λουλούδια και φύλλα.

Η ανθοκομική της μονάδα βρίσκεται στην πόλη μας την Κατερίνη και είναι εδώ για να καλύψει μια ευρεία γκάμα φυτών, άκρως παραγωγικά, που μπορούν να διακοσμήσουν το μπαλκόνι μας, τον κήπο μας, το σπίτι μας, το μαγαζί μας, το γραφείο μας…

Πέρα απ’ αυτό, οι στολισμοί των γάμων και βαφτίσεων που αναλαμβάνει, έχουν ξεπεράσει τα όρια του Νομού μας και οι αποστολές των φυτών, -κάποιες φορές-, ξεπερνούν και τα όρια της χώρας μας!

Μία βόλτα στην ανθοκομική της μονάδα, θα πείσει τον κάθε ένα για το μεράκι της και την αγάπη της στον κόσμο των φυτών που λατρεύει.

Μιλώντας μαζί της μου είπε: “Δημιουργούμε συνθέσεις όπως κανείς άλλος. Όχι επειδή θέλουμε απελπισμένα να ξεχωρίζουμε, αλλά απλά επειδή αυτό μας αρέσει να κάνουμε. Όλα είναι θέμα αισθητικής και φυσικότητας”.

“Αφιερώνω ημέρες ολόκληρες για να προετοιμάσω μια εκδήλωση. Η κάθε νύφη θέλει πάντα κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Είναι η μέρα της και πρέπει να δημιουργήσω με τα μπουκέτα μου και τις συνθέσεις μου το ιδανικότερο. Αυτό χρειάζεται αρκετή φαντασία και προσοχή στη λεπτομέρεια διότι τα λουλούδια ζωντανεύουν τους χώρους…”.

Αυτό που εντυπωσιάζει τον καθένα, -που μπαίνει στον χώρο της-, είναι η καθαριότητα και η στοίχιση των φυτών…”Στρατιωτάκια” όπως τα αποκαλούν όλοι…

Κλείνοντας, το σημαντικότερο είναι να θυμάστε τις αντιθέσεις στα σχήματα που δημιουργεί και που έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το κράτησα για το τέλος όταν την ρώτησα: “Έφη ποιο λουλούδι σε αρέσει περισσότερο και θα ήθελες να σε προσφέρουν;  Η απάντηση: “Δυστυχώς, κανείς δεν μου προσφέρει ποτέ λουλούδια, ίσως γιατί κανείς δεν τολμά”!