Forbes : Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν θα συμμετέχει στο αμερικανικό Open λόγω κοροναϊού

333

Ο κορυφαίος τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης, δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο αμερικανικό Open στη φετινή διοργάνωση, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. “Φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουμε τον έλεγχο” της πανδημίας, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του την Τρίτη.

Ο Ναδάλ, που έχει κερδίσει τον τίτλο του τουρνουά τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, αποκάλυψε την απόφασή του μέσω ανάρτησης στο Twitter, λίγες ώρες αφότου ακυρώθηκε το Open της Μαδρίτης εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο κορυφαίος τενίστας χαρακτήρισε επίσης την πανδημία “πολύ πολύπλοκη παγκοσμίως”, ενώ εμφανίστηκε ανήσυχος για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων.

“Είναι μια απόφαση που δεν ήθελα ποτέ να πάρω”, έγραψε στο Twitter, ο Ναδάλ, προσθέτοντας: “Αλλά αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά του αυτήν τη φορά, και προς το παρόν, θα προτιμούσα να μην ταξιδέψω”.

Η Ισπανία, απ’ όπου κατάγεται ο Ναδάλ, καταγράφει αύξηση των νέων κρουσμάτων κοροναϊού μετά την άρση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, αν και προς το παρόν απέχει από τον αριθμό των κρουσμάτων που σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, που είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον πλανήτη.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από την ανακοίνωση του Ναδάλ την Τρίτη, η Ένωση Αντισφαίρισης των ΗΠΑ (UTSA) σε ανακοίνωσή της επέμεινε ότι “έχει αναπτύξει ένα ισχυρό σχέδιο υγείας και ασφάλειας προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο μολύνσεων εντός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος που συνθέτουν οι αγωνιστικοί χώροι και τα ξενοδοχεία των παικτών” που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Η UTSA πρόσθεσε επίσης ότι η Νέα Υόρκη “συνεχίζει να είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη της χώρας όσον αφορά τον κοροναϊό”.

Ο Ναδάλ, πάντως, δεν είναι ο μόνος τενίστας που έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από το αμερικανικό Open, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, η Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτυ, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα συμμετέχει στην αμερικανική διοργάνωση λόγω ανησυχιών για τους κινδύνους ασφαλείας που ενέχουν οι μετακινήσεις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, προς το παρόν θα συμμετάσχει στο αμερικανικό Open, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η UTSA, αφού ανάρρωσε από τη νόσο του κοροναϊού τον Ιούνιο – κάποιους μήνες πριν ο αθλητής είχε εκφράσει τη δυσπιστία του σχετικά με ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Η Σερένα Ουίλιαμς και η Ναόμι Οσάκα, επίσης, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της UTSA την Τρίτη.