Στοπ στη διαφήμιση διαδικτυακού τζόγου

394

Απαγορεύει τη διαφήμιση των τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, με βάση τον νέο κανονισμό που ανήρτησε το υπουργείο Οικονομικών, απαγορεύεται οποιαδήποτε διαφήμιση των τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου. Ο πάροχος θα μπορεί να ασκεί προωθητικές ενέργειες μόνο μέσω του ιστοτόπου του ή των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργεί ο ίδιος. Ωστόσο οι διαδικτυακοί αυτοί λογαριασμοί και ιστότοποι θα γίνονται ορατοί μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών.

Επίσης, με τον νέο κανονισμό το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει ένας παίκτης από διαδικτυακό τυχερό παίγνιο δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ. Αυτό ισχύει τόσο για τις άδειες τύπου Α (στοιχηματισμός) όσο και τις άδειες τύπου Β (λοιπά παίγνια). Ετσι, η απόδοση ενός διαδικτυακού στοιχήματος δεν θα ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε αυτήν του jack-pot.

Αναφορικά με τα παίγνια που απαιτούν άδεια τύπου Β, τίθεται όριο ανά ποντάρισμα τα 2 ευρώ. Επίσης, μεταξύ δύο πονταρισμάτων θα πρέπει, για λόγους μετρίασης του εθισμού, να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα τριών δευτερολέπτων. Κάθε (jack-pot) στα διαδικτυακά «φρουτάκια» δεν μπορεί να ξεπερνάει την εθνική επικράτεια και τα όρια του κάθε παρόχου ξεχωριστά.

Περισσότερα εδώ