Μπέττυ Σκουφά : Στόχος της συνέλευσης είναι η δημιουργία ενός πλατιού, ανοικτού, προοδευτικού μετώπου

279

Η Μπέττυ Σκουφά στη χθεσινή ανοικτή και διευρυμένη συνέλευση:

“Συντρόφισσες και σύντροφοι, θέλω να σας καλωσορίσω στην σημερινή ανοικτή και διευρυμένη με τα νέα μας μέλη συνέλευση, την οποία τιμούν με την παρουσία τους ο πρώην πρόεδρος της βουλής, σύντροφος βουλευτής Νίκος Βούτσης και ο σύντροφος από την Προοδευτική Συμμαχία, δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.

Στόχος της συνέλευσης αυτής είναι να θέσουμε ξεκάθαρα το ζήτημα της δημιουργίας ενός πλατιού, ανοικτού, προοδευτικού μετώπου, ως ανάχωμα στο μαύρο μέτωπο που απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα μετά την συμφωνία των Πρεσπών, ζήσαμε βίαιες, ακραίες συμπεριφορές, δράσεις φασιστικής νοοτροπίας και τραμπουκισμούς, συνοδευόμενες από τον κατάλληλο τόνο εθνικοπατριωτισμού που υιοθέτησαν δυστυχώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Παρακολουθούμε έτσι με έκπληξη, αγωνία και αγανάκτηση, ως συνέχεια και των γεγονότων που προηγήθηκαν, την επιστροφή ενός ακραίους, ακροδεξιού και φασιστικού λόγου εκτός και εντός της βουλής. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η προσπάθεια δημιουργίας ενός μαύρου μετώπου και εδώ αλλά και στην Ευρώπη, τονίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου δημοκρατικού τόξου, μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα ενώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Μιας μεγάλης παράταξης που θα εκπροσωπεί δικαίως τους οικονομικά αδύναμους, την μεσαία τάξη και όλους όσους κάποτε αποκαλούσαμε, αλλά και πρόσφατα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ως “μη προνομιούχους”.

Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, της διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ με τους συντρόφους από την Προοδευτική συμμαχία, τους πολίτες στην Πιερία αλλά και αλλού, που έδωσαν μαζί μας δύσκολες εκλογικές μάχες και πάλεψαν δίπλα μας σε δύσκολες εποχές.

Όλος αυτός ο κόσμος, χωρίς περιορισμούς, έντιμα, χωρίς καχυποψία, και προπάντων με ανοικτό μυαλό και ψυχή, επιθυμεί σε μια κοινή πορεία να πάμε σε ένα συνέδριο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πορεία αντιστοίχισης της εκλογικής του βάσης με την κομματική.

Για ένα κόμμα των μελών, της ενεργητικής συμμετοχής που θα δρα και θα βρίσκεται παντού, σε σωματεία, στην αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, σε Επιστημονικές Ενώσεις, σε πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων. Να βρίσκεται δηλαδή παντού στην κοινωνία.

Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σας καλώ όλοι μαζί να χτίσουμε, δυναμώνοντας τις γραμμές του. Για έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό παντού, με θέσεις και με παρουσία, που θα είναι σύντομα και πάλι στην κυβέρνηση. Κι αυτή τη φορά, και στην εξουσία”.